Tohum çimlendirmede süngerin ilginç performansı!
Tohum çimlendirmede süngerin ilginç performansı! Sn Malbman' ın gönderdiği Red Robin tohumlarını çimlendirip hem torfta hemde akan su kültüründe (Home Hyponica) denemek istiyordum.
Torfa şaşırtacağımı zorluk olmasın diye şişen tablette yapayım dedim, topraksız yapacağımı ise süngere koydum ve sera etkisi yaratsın diye her ikisini de tava yoğurt kabına koyarak tabanına domates için kullandığımız besin sıvısından koydum ve plastik kapağını kapatarak radyatör peteğinin üzerine koydum.
Tablet içine koyduğum Red Robin tohumu hala çimlenmedi ama süngere koyduğum hemen iki günde çimlendi. Onu hydroton doldurduğum bardağa transfer ederek gelişimini sürdürmesi için bıraktıktan sonra süngere bir üçüncü tohum daha koydum ve şişen tabletin yanına koydum. Aynı şartları yaşadıkları halde şişen tabletteki tohumdan yine ses yok ama süngerdeki yine çimlendi.
Yoğurt kabının içindeki diğer süngerlerde deneme yapmak için hıyar, biber ve çilek tohumuda var. Onlar henüz beklemede ama domates tohumu için sünger harika. Geçen haftada iki adet pembe domates tohumunu çimlendirmiş ve resimlerini paylaşmıştım sizinle.
Düzenleyen Sarıcan : 14-03-2010 saat 15:24
|