Merhaba,
Ben sylvania grolux ü bir zamanlar papağanlarım varken, onların günışığı ihtiyacı için çok araştırmıştım ve o zaman spektral dağılım (dağılım yukarıdaki grafiktekine çok benziyor) açısından piyasada bulabileceğim en uygun ürün olduğu için almıştım, sonra bonzailerimde denemiştim. Bonzailer filiz veriyor ama sürekli kuruyordu, bir de kırmızı örümcekle çok mücadele etmiştim. Bonzaileri kaybettik maalesef. Sanırım bakmayı beceremedim.
Bu teraryum denemesi şimdilik iyi gidiyor. Benim endişem ışık ihtiyacı bakımından çok karışık bitkiler ektiğim için sorun olacağı yönündeydi ama bakıyorum da fitonnia yeni yaprak bile çıkarıyor. Ateş dikeni, menekşeler hepsi de tomurcuk açıyor. Acem halısı hala yaşıyor, hele bir de çiçek açsa dünyalar benim olur. Janet ve paşa kılıcı da iyi durumda, bir bozulma yok henüz.
Işık ise evet pembemsi mor renk yayıyor. Tüm ışıkları kapattığınızda hoş bir atmosfer oluyor. Ben akşam işten geldikten sonra açıyorum, yaklaşık 6 saat açık kalıyor.
Şimdi salondaki spathillium ve sheflera için lamba arayışındayım. Osram floraset ürünleri istek üzerine getirttiğini belirtiyor ve en az 1 koli almak gerekiyormuş

1 kolide 12 adet var. Bir de yine osram satış yetkilisi osram concentra natura yı tavsiye etti, bunları TR de bulabilirsiniz dedi ama araştırmalarımda bitkiler için uygunluğunu teyid edecek herhangi bir bilgiye rastlayamadım. Sadece dekoratif aydınlatma elemanı olarak kullanılıyor sanırım.
Aşağıdaki linkte ilginç bilgiler var.
http://www.waynesthisandthat.com/fluorescent.html
eBay e ben de bakayım