View Single Post
Eski 19-02-2009, 17:42   #760
basricav
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-02-2009
herkeze merhaba

Merhaba,

Bu foruma attığım ilk mesaj, o yüzden kısaca kendimden bahsetmek uygun olacaktı.

Normalde İstanbulda ama iş gereği bir süredir Çorluda bulunyorum. 28 yaşında genç bir mühendisim. Zeytincilikle hem hobi olarak hemde uzun vadede maddi kazaç sağlamak adına uğraşma hevsim ve niyetim var

Hala bilgi edinme aşamasındayım o yüzden bazı sorularım komik **** garip gelecektir.

* her nekadar webten her türlü bilgiye ulaşmak mümkün olsada. kitaptan şaşma derler. o yüzden arazi, fidan seçiminden başlayan ve devamında gerekli yetiştime, budama , zararlılara karşı önlem ve.. teknik ve bilgileri de içeren tavsiye edebileceğiniz kitaplar (üniversite kitaplarıda olur)varsa çok memnun olurum . biraz okuduktan sonra teknik sorulara geçmek hem sizin hem benim zamanımı verimli kılacaktır. ama önce bir kaç sorum olacak.

* zeytinliği eski orman arazısine kurmak nasıl avantaj ve dezavantaj yaratır?

1-orman arazileri düşük ücret karşılığında kirlanması. henuz çok net fiyat bilgim yok üzerinde çalışıyorum... acaba satın almaktan daha mantıklı olabilirmi. bildiğim kadari ile yanmış orman arazilerini yeniden ağaçlandırmak adına teşvik sebebi ile çok uygun fiyat ve uzun sürelerden bahsediliyor.

2- daha önde orman arazisi oldugu için kimyasal gübre ve eklentilerden yoksun olabileceğini düşünerekten orgaik zeytincilik yapılabilme konusunda uygun olabilirmi.

3- bu orman her nekadar yangında yanmiş olsada kökleri hala toprakta olacaktır. bu zeytin **** meyve yetiştirme konusuna nasıl bir etkisi olacaktır?

4- bölge olarakta marmara denizi çanakkale kıyılarına yakın civar desek.

Bu konularda fikir, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Saygılarımla,

Basri Çavuşoğlu

basricav Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön