Konu: Lithops
View Single Post
Eski 18-02-2009, 19:23   #349
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AyhanMoran Mesajı Göster
SN.cemboa nın göndermiş oldugu lithopslarımı biraz önce aldım lütfen bana yardımcı olun onları nasıl bir toprağa dikecegim.Benim düşüncem dere kumu ve tarla topragı karışımı birazda çakıllamı dikeyim. Dere kumu biraz nemli,tarla toprağı kuru tereddütte kaldım.Sn cemboa bana göre bu mevsimde nemli derekumu bile tehlikeli diyor.Yoksa akvaryum kumunda martın hangi tarihine kadar bekleteyim.Lithopslarım öylece bekliyorlar.Yardım?
Selamlar biz ilk aşama olan çimlenme konusunu çözme aşamasındayız.Siz bunları çömüşsünüz ve yetişkin saksısız lithops almışsınız.Satan arkadaşın dediklerini birebir yaptığınız sürece lithopsunuza bir şey olmaz .Önceki mesajlarımda toprak karışımı hakkında kendi tecrübelerimi yazmıştım.Forumda araştırma yaparak diğer arkadaşların değerli bilgilerine ulaşırsınız diye düşünüyorum.Kış döneminde hiç sulanmayan bir bitki eğer karışıma ekmeyi düşünüyorsanız karışımı kurutmanızı tavsiye ederim.bahçe toprağını kullanmayın derim daha yumuşak ve geçirgen bir toprağı akvaryum kumu varsa perlit ve cocapeat vermikulit bunlarla harmanlayıp içinde nem olmayacak şekilde kurutup ekin lithopslarınıza hiçbirşey olmayacaktır ortam sıcaklığıda yüksek olmasın ve güneşe göstermeyin ilk cemre düştü güneş bağzen aşırı derecede olabiliyor.Lithoplarınız şu anda kabuk değiştiriyorsa zaten eski kabuktaki nem onlara yeter.Lithopların sulaması hakkında çok yazılar var ama deneyen varmı bilemiyorum.Belki diğer tecrübeli arkadaşlarda size yardımcı olabilirler.
Saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön