Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meeteine
Merhaba Dostlar.
Yaklaşık bir yıldır forumun üyesiyim ancak sadece pasif kaldım bu süre içerisinde. Sizlerden aldığım bilgiler ile sessiz sedasız bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu süre içerisinde sevgili Envor ve Kudret Hocamdan zaman zaman ek bilgiler ve destek aldım.
Bugüne kadar yazmama nedenini sakın bencillik olarak düşünmeyin. Bir çok arkadaşımızın yaptığı gibi yeni bir şeyler katmadım, sizlerden öğrendiğimi uyguladım sadece, bu yüzden mesaj kirliliği yaratıp sizi rahatsız etmek istememektir yazmama nedenim.
Ama şimdi yardım isteme zamanı.
Yazın balkonda kurduğum sistemimi, kış gelince içeri taşıdım. Yazın biber yetiştirmiştim, kasım ayı başında ise tohumdan yetiştirdiğim bir domates fidesini sisteme taşıdım.
Önce sağlıklı fotoğraflar:
|
Sayın meeteine,
Elinize sağlık... Daha önceleri neredeydiniz? Bir yıldır kurduğunuz sistemin altyapısını bizimle paylaşmamakla biraz bencillik etmişsiniz

, gördüğüm en güzel gelişme göstermiş domates fidelerinden biri.
Sanırım altında çok sağlam bir alt yapı var. Ben sizden yeniyim, sizin sisteminizi de görmüş olsaydık, bu işe yeni başlayanlar olarak belki sizden de feyz alırdık. Bize sisteminizi anlatırsanız çok memnun olurum, bundan sonraki çalışmalarımız da bize ışık tutar. Besin deponuzun konumu, pompa cinsiniz, besini havalandırma sisteminiz, bitkinin saksıya yerleştirilme detayı, sulama sıklığınız ve şekli
vb. Tabii ki paylaşmak isterseniz.
Domates tohumunuzun cinsi ne idi, topraksız tarıma çok uygun bir tohum seçmişsiniz. Benim domates fidelerimi de sağolsun Sn. Envor göndermişti. Bir salkımda beş adet çiçek oluyorsa ancak iki adedi meyveye dönüştü. Bazı salkımlarda hiç meyve olmadı. Hatta hiç meyve tutmayan fide bile var

Bir arada bitki köklerini yanlış havalandırmaktan kaynaklanan problemler yaşadım.
Hep beraber öğreneceğiz herhalde bu işi. Siz bir sınıf atlamışsınız, biz daha okul öncesi sınıfındayız. Ben daha haşeratla tanışmadım, daha birde o dertler var değil mi? Kolaylıklar diliyorum.