View Single Post
Eski 18-02-2009, 16:05   #197
envor
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meeteine Mesajı Göster
iki sorunum var:
1- Çiçeklerin tümü meyveye dönüşmüyor. Bazı çiçeklerden oldukça sağlıklı meyveler oluşmasına karşın bazı çiçekler ya tümüyle ya da bir grubun içerisinde 3-4 tanesi kuruyor ve hiç meyveye dönüşmüyor. Sorun EC ayarsızlığı mı, döllenememe mi?

2-Beyaz sinek lanetinden kurtulamadım. Hergün 100-200 lavrayı elimle tek tek temizliyorum ama benim temizlediğimden daha fazlası yeniden oluşuyor. Her gece sinek avına çıkıp (geceleri daha iyi görünüyorlar) beş altı tanesini haklıyorum. Ama ben onları bitiremiyorum, fotoğrafta da gördüğünüz gibi onlar yaprakları bitiriyorlar. Ne yapmam lazım?
.
Sayın meteine ellerinize sağlık, güzel görünüyor.

1. Çiçek dökülmesi EC yüzünden değilde, düşük nem yüzünden olabilir büyük bir ihtimalle. Resimden gördüğüm kadarıyle, kalorifer peteklerinin tam üzerinde büyütmeye çalışıyorsunuz domatesi. O ortamda sanırım % 30 nem anca vardır, belkide daha azdır. Bu da çiçeklerin polen canlılığını yitirmesine, haliyle de çiçeklerin dökülmesine sebep verir. Petek ve domates fidesinin arasına, bir set çekebilirseniz, vede içerideki nem'i ayarlıyabilecek bir (buhar makinesi) nemmatik çalıştırabilirseniz, bitkiniz düzelecektir.

2. İlaç atarak beyaz sinekten kurtulabilirsiniz, ama sanırım ilaç atmakta istemiyorsunuz. Ya sarı tuzak asıp sineklerin yapışmasını bakleyeceksiniz, **** elle mücadeleye devam edeceksiniz, C- **** hepsi

Sanırım kırmızı örümceklede başınız belada gibi gözüküyor

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön