Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onuruygun
Kudret Bey; cevabınız için çok teşekkürler.
İnanın olay sadece birkaç bitkiden ibaret olsa bu kadar uğraşmazdım ama bu bitki işi bende artık tutku halini aldı. Sis cihazları maalesef paludaryum için pek kullanışlı olmuyor. Su dışı 90 cm'lik bir yükseklik ve 210 cm uzunluktaki dikey sistemi sulamam gerekiyor ve işin acıklı yanı bunu akvaryumdan çektiğim su ile yapmam gerekiyor.  (mikron düzeyinde medikal filtrelerden geçirdiğim suyu ayrı hazneye alıp oradan püskürtmeye yollamayı düşünüyorum)
Akvaryum şartlarında bitki yaşatmak topraksız tarıma çok benziyor. Mecburen iz element takviyesi ve yoğun bitkilendirmede de NPK kullanmamız gerekiyor.(sanırım besin eriyiğinden kastınız bu) Sprey başlarında tıkanma yapmayacağını veya tıkandıkça yenisini takacağımı ummaktan başka çarem yok.
Su sertliği konusunda pek sorun yok, sistemin su kapasitesinin %65'i RO'dan elde edilmiş olacak. Karbonat derişimi düşük olacak ama bitkileri desteklemek için Ca ve Mg derişimini yüksek tutacağız. (KH<3, GH şimdilik belli değil)
Debi sanırım yetecektir, yetmezse birden fazla kullanabilirim. Acaba bu motorları bir şekilde 1000mA-12V(DC) adaptörlerle çalıştırma imkanımız var mı? Hani adaptörleri seri bağlasak pillerdeki gibi gerilimin artması söz konusu oluyor mu? (Elimde bu adaptörlerden 25 adet var)
Tekrardan ilginize teşekkür ederim. Saygılarımla...
|
Sayın onuruygur Konuya yabancıyım. dahaönce böyle bir çalışmam olmadı ama teknik olarak işi çözmekte yardımcı olabilirim sanırım. Biraz daha detaylı, resimli bilgiler vermek mümkünmü. Hem yaptığınız işi tanımak hemde bilgi edinerek care düşünmek açısında faydalı olur diye düşünüyorum.