Avokado Tohumumuzu Gevrek Tutmak İçin Uygulayacağımız Teknik.
Avokado Satın aldık tohumunu çıkardık.
Çimlendirme tekniklerini uygulayacağız.
Birde ne görelim tohumumuz gevrek değil.
Burda yapılması gerekenleri aktarıcam.
İlk önce Avokado satın alırken biraz dış et yüzeyinin gevrek olmasına dikkat edin.Baktınız biraz yumuşamsı Avokadolar bütün manavlardaki avokadolara saldırmayın.
Tek yapmanız gereken biraz hızlıca manavcıyı germeden bir veya iki tane avokado alıp çıkmak.
Eve geldiniz Avokadonuzu çimlendireceksiniz karpuz gibi ikiye bölmeyin. Dikkatlice çekirdegi çıkarıp aldıktan sonra cay bardagı temin edin dikkat edin .Eşinize veya Annenize yakalanmayın. Ben yakalandım baya azar işittim.
Çay bardağını tüm mücadelerle temin ettininiz. Birde limon temin edin.
Sanmayın salata yapıcaz.Çay bardağına su yeterli seviyede koyup suyun içine 1 damla limon suyu damlatın ve tohumunuzu kürdanla sabitleyin.
Limon suyu damlatmamızın nedeni Avokado tohumumuz 1 damla limon suyu damlatmamızla gevrek kalacaktır. Çimlenmesi için sabırla bekleyin.
Kaynak : Deneyimlerim ve Uygulamalarım.
|