merhaba owwwo, bende yeni üyeyim. Birşeyler yazdım yardım istedim fakat bana da cevap gelmedi. Bu yüzden yazılanların tamamını okuyarak kendi kendime bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Seninkiyle aynı durum benimkinde de var, yazdıklarını okuyunca ve resimleri görünce sanki benim gardenya

bende 2 tane var, ikisi de salonday dı. 1 tanesi kuruyup seninki gibi çalıya dönünce mutfaktaki peteği kapatıp oraya aldım orayıda pek sevmedi sanki, sonra kapalı balkonum var oraya koydum. Orayı sevdi sanırım, fakat bu kezde hava çok soğudu. Donmasın diye tekrar mutfağa almak zorunda kaldım. Sitede bahsedilen demir sülfat'ın (saçıkıbrıs'ta deniyormuş) ne olduğunu ne çiçekçiler nede aktarlar bilmiyor. Bilen birini bulana kadar saksıya paslı çivi yöntemini deneyeceğim. Sizinki de ithal sanırım, benimkilerden acil bakıma ihtiyacı olan ithal diğeri yerli. Sebebini anlayamadım ama yerli olan salonda sıcak yerde mutlu. Onu budayıp fideler diktim, pek bilgi sahibi değilim ama inşallah tutar. Forumdaki yazıları okursan sana faydalı olabilecek bilgiler bulabilirsin. Gardenyalar ile ilgili çok fazla bilgiye sahip insanlar var sitede, sanırım foruma pek kimse takılmıyor bu ara, eğer gören varsa görüşlerinizi rica ediyoruz, teşekkürler.