Konu: Lithops
View Single Post
Eski 17-02-2009, 07:21   #345
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar Mesajı Göster
Tohumlarınızın çimlendiğine sevindim sayın malbman bugün işyerinde bir kaç lithopsumunda çimlendiğini gördüm ve karışımın üst kısmı hayli kabarmış miniklerde çıkamaya devam edecek sanırım.Birde sorum olacak size o çakıl parçalarını tohumları ekerken mi kullandınız sonradan üstüne mi koydunuz merak ettim.
Saygılarımla Sümer
Sizin lithopslarınızın çimlenmesine de sevindim saynı johnny guitar. Ama sanırım en önemli olanı, bundan sonra bu miniklerin hayatta kalmasını sağlamak. Bu aşamada neler yapmak gerektiği hakkında kısaca bir şeyler söyleyebilirseniz sevinirim.

Zira bu aşamadaki lithopsların sulanması mı yoksa sulanmaması mı gerektiği konusunda kafam çok karıştı. Hatalı bir uygulama yaparak minikleri kaybetmek istemem.

Sorunuza gelince; çakıl parçalarını, tohumları serpip torfu hafifçe bastırdıktan sonra koymuştum ama sanırım hata etmişim. Zira çakıllar sandığımdan iri taneli ymiş. Sanırım tohumların büyük bir kısmı bunların altında kaldı ve çıkamıyor. Birazdan temizleyebildiğim kadarını temizleyeceğim. Belki bir faydası olur.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön