Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdarsa
bor gübresinin verimlilik üzerine etkisinin en üst düzeyde olabilmesi için toprak ve yaprak analiziyle birlikte belirlenecek gübre cinsi miktarı, gübreleme yöntemiyle zamanının iyi ayarlanması, sulamanın zaman ve miktarına da dikkat edilmesi gerekir..
Toprağın korunarak verimliliğin sağlanması açısından toprak ve bitkinin ihtiyaç duyduğu bitki besin maddesini içeren gübrenin toprağa verilmesi gerekir..
bilinçsizce ve tekniğine uygun olarak kullanılmayan gübrelerin bitkisel üretimin azalmasına yol açacağını, toprak yapısını bozacağını, içme sularının kalitesini düşürerek, yer altı sularını da kirletip doğal kaynakların israfına yol açar..
bor gübresini
gübre bayilerinden bulabilirsiniz.
zirai ilaç satılan yerlerde bulunabilir kolaylıkla..
|
Sevgili dost;
Teknige uygun kullanilmayan gübreler demissin ... pek bir sey anlamadim dostum. Hangi teknige??? Topragin teknigimi vardir?TEKNIK DEDIGINIZ SEY YOKKEN,TOPRAK VE TARIM YOKMU IDI?bu teknigi kim niye yaratti ve bize yani ülkemize kakaladi? Sulama nin iyi ayarlanmasi demissin! Neyin sulanmasi? Pancar tarlalarininmi? Analiz yapilmasindan bahsetmissin! Neyin analizi? Kim yapacak bu
analizi ? Benim köylü anam,bubam,abim,ablammi? Bilincsizce kullanilan gübrelerin bitkisel üretimin azalmasina yol acacagini ve toprak yapisini bozacagini bizim köylüyü birak ,köyün muhtari bile bilemez.
Ayrica elli yildir pancar her yerde ekilmez ve herkez diledigince ekemez ... bunu biliyoruz.
Yahu labaruatuardaki fizik hocasi bile bocalar bu durumda.Benim köylü mehmet emmim ne yapsin?
Sevgili dostum acikca; ülkemizin toprak yapisi kimyevi ilaclarla 40 yildir bozuldu.Bunu bozanlarda ülkemizin tarim ülkesi olmasini istemeyen AB,ABD ve A bilmem ne kapitalist ülkeleridir desene be aslan kardesim.O ziraii ilaclar denilen ilaclarin hem topragimizi zehirledigini,hem hormansal ürünler almamiza ve arti verimin düsmasine "kisirliga " yol actigini söylesene be kardesim.
Nasil dilimizi ve kültürümüzü bozuyorlarsa özellikle tarimimizi da öldürmeye niyetli olduklarini söylesene a benim kardesim.
Sakin beni yanlis anlama seni elestirmiyor ve bu olup bitenkerden seni sorumlu tutmuyorum.Ama sende iyi biliyorsundur ki; ekilebilen alanlarimizin % 80 i emperyalistlerin ülkemizde tarimi yok etme politikalari yüzünden dogal toprak konumlarini kaybetmis,kimyevi ilaclarla zehirlenmistir.
Iste bunu haykirmali ve köylümüzüde , sehirlimizide uyarmaliyiz.
Bundan 35 - 40 yil önce adapazari`na getirilen amerikan patates tohumlari köylüye bedava(!) dagitilmisti.Bedava sirke bal dan tatlidir misali köylü o sene amerikan tohumu patates ektiydi. Hasat zamani her biri 7-8 yüz gram gelen patates elde eden köylü önce amerikaya sonra aracilara daha sonrada allaha sükretmisti.Ama sükürleri patatez halinde bozuldu.Elde edilen patates hemen tüketimesi gereken ve yalnizca kizartmalik olarak kullanabilecek patatesti.Yani Mc.Donalts isi. Patates ****** köylünün elinde kalmadi ,sigirlara yem oldu.Köylüde avcunu yaladi.
Sevgili dostum-dostlar,... yazim hatam olduysa affedin beni. Ama en zor genclik dönemlerimde ögrendigim bir deyimle sizlere veda etmek istiyorum. "Elden gelen ögün olmaz,oda zamaninda bulunmaz"