View Single Post
Eski 15-02-2009, 18:36   #164
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili arkadaşlar ben eve döndüm, ama dediğim gibi yazmaya daha eve varmadan vapurda başladım, şimdi devam edeyim. Acaba Yalova'lı arkadaşlar evlerine dönemediler mi?

Arkadaşımız Ferda Ülkümen ile beraber 11.15 vapuru ile Yalova'ya gittik.
Toplantı yerine geldiğimizde, arkadaşlarımızın çoğu gelmişlerdi.
Sevgili Hüseyin Ovak, bizleri elişi lavanta torbaları ile hoş geldiniz diyerek karşıladı.

Toplantıya katılan arkadaşların isimlerini listeledim:
Turco ve eşi, Kudret, Cemal.S ve kızı, Güneş (Cemal.S.'in eşi de bizim üyemiz), Todor, Selâhattin hocamız-eşi ve kızı, Sebo, Tufan, Baldaş ve babası, Sükranayalp, pearls, Halim17, Hüseyin Ovak, Metoks, Doğal Doğa, kgursan, Beyaz orkide ve arkadaşı, Sinan, Ferda Ülkümen ve ben.

Sevgili turko bizleri hemen masalarına buyur etti. Çaylarımız geldi, keklerimiz ve kurabiyelerimiz hatta baklavalarımız bile masalarımızda hazırdı.

Sanıyorum Sebo, biz gelmeden fidelerini dağıtmıştı. Biraz sonra arkadaşımız Baldaş, çay tohumlarını ve getirdiği fındıkların dağıtımını yaptı.

Ammaaa, kgursanın bizler için hazırladığı ''kısmet torbası'' nı görmenizi isterdim.
Koca bir sandık kasımpatı getirmiş, hele orkideler......tek tek paketlenmişler dağıtıldı. Üç tane de dal orkide. Söylemezsem olmayacak, yoksa vicdan azabı çekerim.

Resimde de göreceğiniz gibi, iki büyük dal, bir de küçük dal vardı.
Büyük dallardan biri doğum gününü kutlayacak olan arkadaşımıza ait olacaktı, ama mazeretlerinden dolayı gelemeyince (çok geçmiş olsun) nasıl ulaştıralım lâfı dolaşmaya başladı. Ben hemen çaresini buldum (!) Kur'a ya koyalım. Hemen alkış koptu, benim gibi düşünenler de olmuş. (kusura bakma aaylin, yemeyenin malını yerlermiş)

Tek tek dağıtılan orkideler kur'a harici bırakılarak, üç dal orkide ve benim sürprizim kaktüs (mum) için hemen kur'a kâğıtları hazırlandı.
Kur'a neticesi; dal orkideler, kudret, sinan ve Selâhattin hocamıza, mum kaktüs de metoks'a gitti.

Selâhattin hoca, büyük bir incelik göstererek, kendi orkidesini bana verdi-teşekkür ederim hocam.

Sonraki dağıtımda gül çelikleri (100 adet) ve mabet ağacı fidanları vardı.
Bizler harıl harıl dağıtım işi ile uğraşıyorduk ki, bir de baktık en güzel dağıtımı Doğal Doğa ile Hüseyin bey yapıyorlar.

B5A ile yetiştirilmiş, bir sandık dolusu çilek.
Çok güzeldi, tadına siz gelemeyenler için bizler bol bol baktık. Siz de fotoğraflarına bakın.....

Ben sohbetlere katılamadım, zira Todor'u yakalamıştım, çim derdimi döktüm de döktüm.
Sevgili Todor, inşallah sizi sıkmamışımdır.

Sevgili Turko, Cemal.S ve bu güzel toplantıyı hazırlamak zahmetine giren dostlar. Hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerle beraber olmak, daha evvel tanışamadığımız arkadaşlarımızla tanışmak çok ama çok güzeldi.

Dönüş yolunda bile ben, Ferda ve pearls hızımızı alamamış, Agaçlar.Net'i anlatatıp duruyorduk.

Link açılırsa resimleri yüklerim.
Neden gurup olarak resim çekmemişiz ki?

Evet sebocum, isim yanlışlığı yapmışım. Mum kaktüsü Halim17 ye verdik, düzeltirim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön