View Single Post
Eski 15-02-2009, 12:50   #12
berenice
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Merhabalar,

Mesajlarınızdan sonra aldığım keikilerden bir diğerini daha kontrol ettim çürüme yok ama saksı cidden ıslak kalmıştı onunda saksısını boşalttım bir kaseye aldım kökleri kurumaya bıraktım.Resmini ekledim.
Çiçek açan ve fotoğraflarını paylaştığım orkideyi de bugün sabah saksı harcını boşattım ve gördümki 6 tane kökü var ve 3 tanesi gövdeye bağlantığı yerden çürümüş, hemen alkolle temizlediğim makasla kestim.onuda çiçeğe ve kalan iki köke zarar gelmeyecek şekilde bir kaba aldım şimdi soğuk buhar buhar makinesinin yanına aldım en azından kök kururken yapraktan olsun buharla besliyorum(aklımca tabi mesajı okurken" eyvaaaahhhh!!" demiyorsunuzdur inşallah). Diğer 2 kök iyi görünüyor, bana göre tabi. Resim ekleyeceğim.Bu arada resimde köklerin üstündeki toz tarçin, forumda bir yerlerde tarçının fungusit olduğu yazıyordu şu an elimde başka birşey olmadığı için aklıma o geldi, hiç yoktan iyidir diye düşündüm. Resimde en alttaki yeni kökün yapıştığı şey bir kömür parçası. Akşama kök uçlarına toz kömürle de uygulama yapıcam.Acemi olunca okuduklarından insan ancak bunları çıkarıp uygulayabiliyor.
Dün Karaköy altgeçite gidip ilaç baktım ama ilaçların ev boyutu yok gibiydi, açıkcası miktarların fazlalığı sebeiyle dönüp geldim çünkü benim 3.5 yaşında bir kızım var, ilaçların çoğunda evde kullanmayın yazıyordu ve kullanmadığım o büyük miktar ilacı ne evde tutabilirim ne de doğaya karışmasın diye başka bir çözüm bulabilirim.Küçük bir şişede vs bulacağımı tahmin ediyordum malesef öyle olmadı. Satıcı bana büyük mağazalarda sprey şeklinde hazırlanmış bulabileceğimi **** çiçeğimi bir çiçekçiye ilaçlatabileceğimi söyledi.
Bugünde doğru bir fıstık çamı kabuğu bulmayı deneyeceğim, elinde 3.5 yaşında kızı sündür sündür çekiştirerek İstanbul'da sarıçam **** fıstıkçamı kabuğu arayan bir kadın görürseniz o benim

Eau Borique orkidelerde bir işe yarar mı, Sayın Praecox bu sorudan sonra beni kovalamazsınız di mi

Selamlar.

Eklenen Resimler
    
berenice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön