Konu: Lithops
View Single Post
Eski 14-02-2009, 22:34   #339
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mkrz38 Mesajı Göster
merhabalar;

elimde cemboa dan aldığım 2 adet lithopsum ve postasını beklediğim 20 adette tohumum var. her ne kadar burada yazmasamda uzun zamandır yazıları baştan sona okumakta ve kendimce tecrübe edinmeye çalışmakyım.

özelikle sümer abimin yazıları, önerileri ve tecrübeleri çok hoşuma gitmekte merakla takip etmekteyim.

ileriki zamanlarda yina görüşmek üzere.
İsterseniz tecrübe için bu 20 tohumu ekin 10 ile 15 gün bekleyin bakalım kaç adet çimlenecek bu mevsim ortamında.5 adet çıkarsa büyük başarı olur.Ben ocak ayından itibaren deneyim ve tecrübe için 200 civarında tohum ektim hedefim %20 idi ve tüm malzemeleri temin ettim .Bu çimlenme işini iş yerinde yaptığım için ortam müsait bakteri üremesi çok zor ısınma basınçlı buhar siteminle olduğundan sıcaklık ve nem sorunu yok güneş ışığı yetersiz geldiği zamanlarda takviye ışıkla aydınlama yaptım.Herhangi bir sorunla karşılaştığımda o işin uzmanı arkadaşlarda elimin altında mevcut yabancı dil sorunu yok rusça ve japon ca da bile tercüme kolay oluyor.Çoğu bulduğum bilgileri çevirisini yaptırdım.Bu ortamda bile ortalama %50 tüm kaktüs türlerinde başarım oldu.Önümüzdeki ayda son cemre düştükten sonra çimlendirme işine başlarsak sonucun %80 lere ulaşacağını tahmin ediyorum.
saygı ve sevgilerimle

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön