Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn
Sağlıkla büyürler inşallah, ben bir ay daha beklemek istiyorum tohumlarımı ekmek için. Verdiğiniz bilgilerin büyük faydası olacak, teşekkürler.
|
İsabet olur sayın selenn ben sadece deneyim için 10 değişik yöntemle ekim yapıp bunların hangisinin başarılı olduğunu tespit etmeye çalışıyorum.Net ortamında bir sürü yazılar var hepsi yabancı sitelerden çevrilerek yapılmış.Bunların orjinallerini üreten tekil kişiler değiller hepsi profesyonel üretim teknikleri uygulayan ve büyük bir alanlarda üretim yapan kişiler ve kurumlar.Tohumlarınıda zaten kendileri dölleyerek alıyorlar sonuç % 90 oluyor tabiiki.Bizler ise amatör ve bu işe yeni başlamış kişileriz.Tohumlarında çimlenme oranları hakkında bir bilgi yok tohumun ticaretini yapanlarda çimlendirme konusunda internet ortamında olan bilgileri ingilizce olarak gönderiyorlar.Değişik sitelerdeki yazan yazılar da bunların türkçeye çevrilmişi.Doğanın gelişimine göre çimlendirme yaparsak başarımız yüzde elli olur.Dediğim gibi tohum çimlenme kalitesi bilinmiyorsa 4 tohumdan verim almanız zor gibi gözüküyor ben lithopslarda 1 ve 2 yi geçemedim.Diğer türlerde %100 u bulduğumda oldu.WAVY CACTUS (Stenocactus phyllacanthus) 4 tohum çıkan 4 adet,LIVING STONES (Titanopsis primosii) 4 tohum çıkan 3
LIVING STONES (Titanopsis primosii) 4 tohum çıkan 2 daha onlarca kaplarda var çıkmasını bekliyorum.Ayın 9 unda ekmiştim önümüzdeki hafta çıkarlar zannediyorum.tüm tohumların ekm ve çimlenme zamanları sevdikleri karışımları ve hangi karışımda daha fazla, çimlenme verimleri daha fazla diye bunların notlarını ve resimlerini hazırlıyorum.Şu anda bir yıl taırılmış fındık tozu torfu ile uğraşıyorum menekşelerde büyük oranda verim aldım analize verdim cuma günü analize verdim bu torfu kaktüs işindede kullanacağım tabiiki değerler göre.
saygılarımla