Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 14-02-2009, 21:19   #233
Başbahcivan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Arkadaşlar bilenler yardım etsin bana lütfen, alttaki resimde gördüğünüz benim büyük bir sabırla aylarca tutmasını beklediğim sarı yaseminim, küçük bir saksıda yeşermeye başlayınca saksısını değiştirmedim iyice tutunsun diye ama resimde işaretli yerde de gördüğünüz üzere yaprak uçlarından sararmaya başladı ayrıca da örümcekler ağ kuruyor iki gün önce yapraklarını zedelemeden yıkadım ama bu örümceklerden kurtulamayacağım sanırım, ne yapabilirim? Saksıyı değiştirmeli miyim? Şu aşamada doğru olur mu bu? Ve bu yaprak sararması da ne oluyor? Ve bu sararmanın önüne nasıl geçebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Değerli arkadaşım gördüğüm kadarı ile saksı oldukça büyük ama tekrar saksısı ile oynamak doğru olmaz,yaprak sararması örmceklerden diye tahmin ediyorum,kurtulman için ya (durusban -4)diye bir tarım ilacı var 1 lt suya 1,5-2 cc koyarak üzerine hafif bir şekilde püskürtmelisin, **** 24 grm rendelenmiş beyaz sabun, 10 cc saf alkol, 1 lt su ile karıştırarak yaprakların üzerine aynı püskürtme usulü ile kurtulabilirsin.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön