View Single Post
Eski 13-02-2009, 23:55   #2116
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deren223
Mine hanım merhaba

çimlerde meydana gelen sararma ve azalmadan dolayı yaptığım internetteki incelemede sizin yazılarınızı gördüm. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı. Huwasan dezenfektanının satışını yapan firmada çalışıyorum. huwasan hakkındada bir çk şeyi biliyorum İstanbul başta olmak üzere bir çok yere pazarlamasını yapmaktayız bahsetmiş olduğum çim alanındada huwasanı uygulayacağız ancak birkaç ilaç önermişsiniz fungusid ilacı bu ilaçları huwasan ile dezenfekte ettikten sonra yapılacak ancak hangi sıklıkla yapmalıyım ve yağışların fazla olmasından dolayı ilaçın etki oranı nekadar bu konuda bana yardımcı olabilirmisini çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Önce Huwasan uygulayınız, arkasından 10 gün sonra fungusit uygulayınız. ıo gün ara ile iki fungusit uygulaması yapmanız gerek. Yağışlı günlerde ilaçlama yapmayınız. İlaçlama sonrası 24 saat kuru geçmesi olumlu olur.

Ancak önce sorunun hastalık olduğundan emin olmalısınız. Zirai ilaçları da artık kanun gereği reçetesiz alamazsınız. Yetkili ziraat mühendisi teşhis eder ve reçetesini yazar. Bayi de ilacı bu reçete ile verir. Bayilerdeki ziraat mühendisleri reçete yazamaz, reçete yazan bir mühendisle ortaklık kuramaz, reçetede yazılanı değiştirip başka etkili madde öneremez. Her yetkili mühendis sadece kendi ilinde reçete yazabilir. Bir bölgede yazılan ilaç başka bölgeden alınamaz.

Kısaca, daha önce söz ettiğim ilaçları alabilmek için reçete yazdırmak, bunun için de teşhis ettirmek ve hepsinden önemlisi reçete yazmaya yetkili bir mühendis bulmak durumundasınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön