View Single Post
Eski 13-02-2009, 20:20   #533
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhaba sevgili arkadaşlarım. Bugun 2 güzel olay oldu : birincisi sayın malbmanın göndermiş olduğu tohumları aldım. O istemiş bir göz Allah vermiş iki göz. pembe domates derken redrobin,fesleğen,bürüksel lahanası ve çan biber. İşte mini seramıza ekeceğim ilk tohumlar. Sevgili malbmanada buradan teşekkürlerimi sunarım.
İkinci olay bir üstte. sevgili eczadolabı arkadaşımız tatilden dönmüş. artık aramızda.
İnsan eski dostların sesini duyunca bir hoş oluyor.Negüzel.
Sayın arkadaşlarım, bugün miniseramızın yapımı ile uğraştım. önce nasıl bir şey düşündüğümü açıklıyayım sonrada henüz tam bitmesede bititği kadarını görüp sizlerde mini seranızı yapmaya başlatınız.
Önce malzeme listesinden bahsrdelim. bulabiliyorsak mesele yok ,ama bulamıyorsak malzeme temininde sıkıntı varsa onun yerine diğer alternatiflerden bahsedilm.
1 : kasa . heryerde bulunur düşüncesiyle 40cm*60 cm*35 cm ölçülerinde plastik bir çamaşır sepeti . ben içinin görülmesini istediğim için bunu sectim. buna benzer bir kasa.
2:Tohumları ekeceğimiz bardakları sıralıya bileceğimiz bir tabla. Ben PVC plakadan yaptım
bu malzeme heryerde bulunmaya bilir .Enkolay malzeme strafor, kesimi delimi çok kolay.
3.Henüz alamadım vakit olmadı 50 cm boyunda ( U ) biçiminde 200 Watt bir ısıtıcı .Olmassa 2 adet 100 waat lamba.
4 : Bilgisayar soğutucu vantilatörü. bu artık heryerde var. 220 volt olması iyiydir olmassa bir tansfomatör gerekecektir.
5: bir adet oda termostatı, yoksa 0-90 derecelik gazlı bir termostat .
6 ; bir adet termometre
7: küçük boy plastik bardak
8 : en incesinden, fayas döşemede kullanılan derz ( + ) sı
9: 3 mm çapında 1 metre boyunda galveniz tel ( paslanmaz kullanıldı.)

Buraya kadar olan malzemeler normal olarak bir mini sera için malzemeler tabii lüks bir sera . Ama bundan sonrakiler biraz daha lüks.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön