View Single Post
Eski 13-02-2009, 13:55   #1
deflet
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5
Tohum, çimlenme ve şaşırtma aşamaları

Merhabalar öncelikle bu forumda okuduğum bilgi aldığım edindiğim herkese teşekkür ederim.

Adım Aytunç İstanbulda büyümüş ve 7 8 yaşında okulda öğrendiğim fasulye çimlendirme dışında sadece boş saksıya attığım biber tohumunun gelişmesiyle toprakla haşır nelşirim. diktiğim tohum biber vermişti ama ben büyükşehirin verdiği cahillikle yediğimiz biberlerin farklı bir şekilde yetiştirildiğini ve benim büyüttüğüm biberin yabani yenilmez olduğunu düşünmüştüm.

Şimdi 30lu yaşlarımdayım ve İzmirdeyim.Eşimin saksıda aldığı bir bitkinin toprağına yemek yaparken annemle telefonla konuşurken tohumlarını kürdanla batırdım. ve 1 ay içinde gelişmeye başladılar. Ta çoçuk yıllarıma döndüm. Cahilliğime güldüm. Fakat araya bayram vs. girince sulayamadığım için biberim ölmüştü.


Eşimin ailesinin Muğladan getirdiği domatesler ve biberlere gözümü dikmem ise yaklaşık 1 ayı buluyor.Tohumlarını gelişi güzel(cahillik) atıp yaklaşık 2 3 santim toprakla kapattım. 1 ay içinde çıktılar çenek yaprağı deniyor sanırsam onlar çıktı hatta kimilerinin orta yaprağıda çıktı. şu an 5 ve 8 lt.lik su bidonlarında 30'a yakın fidem var hepside oluşum içinde 3 4 günde 1 suluyorum. acemice sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

1- Koçtaşda satılan 10 veya 20 litrelik topraktan aldım. bu domateslerimin besin kaynağı için yeterlimi.

2- eğer yeterli değilse http://www.tarimtedarik.com/KMDefault.aspx?ctrid=12191 sitesindeki organik gübrelerden mi almam lazım.

3- Sulamayı nasıl yapmalıyım.

4- Fideleri ayrı bir yere ne zaman almalıyım.

5- Ayrı bir yere alırken farklı bir toprakmı almalıyım.

6- Forumda okuduğum kahve telvesi yumurta kabuğu pirinç suyu fasülye suyu gibi yöntemleri uygularsam tekrar organik gübre almama gerek var mı

ilginiz için teşekkürler. Bu forumu sıklıkla takip ettim.yeterince okudum ama sorularıma cevap alamadım. cevaplarınız için teşekkür ederim.

deflet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön