|
Arkadaşlar denenmiş bir o kadar da lezzetli pohaça tarifleri...
Malzemeler;
1 su bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
1 su bardağı yoğurt
kabartma tozu
alabildiğince un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurtanın akı (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
Yapılışı;
hepsini karıştırıp yumuşak hamur elde edin. İçine peynir maydanoz **** sevdiğiniz herhagi bir iç malzemesi hazırlayıp koyun. Tepsiye dizip yurta sarısı sürüp kızarana dek pişirin.
Üzerine sürdüğümüz yumurta sarısı kokmasın isterseniz içine az tuz, sıvıyağ veya bir miktar yoğurt katabilirsiniz. Tüm tuzlu pohaçalarınızda pastahaneden alınmış, üzeri kızarmış gibi görünmesi içinde yumurta sarısına 1 çay kaşığı mayayı inceltip karıştırıp sürebilirsiniz.
|