Sayin AyhanMoran, ben oralarin iklimini bilmiyorum. Memedin ve Izzet beyin dedigi gibiyse koklu olarak soktugunuzu ve celikleri(verdiginiz olculer celikler icin uygundur) soguktan korumaniz gerekebilir.
Izzet beyin verdigi, toprak karisimini, saksi icerisine koyup, dikeceginiz celikleri(ve koklu sarmasiginizi) Uygun bir yere aldiktan sonra saksi uzerine renksiz bir plastik poset geciriniz. Saksidaki celik, poset tarafindan tamamen ortulsun. Bu hem celigi soguktan koruyacak hem de topragin nemli kalmasini sagliyacaktir.
Celikler uzerinde yeni surgunler gordugunuz zaman plastik poseti cikarabilirsiniz. plastik poseti cikardiktan sonra da, yeni surgunlu celik1-2 hafta dogrudan gunes gormeyen bir yerde dursun. celik uzerinde yeni cikan surgunleri budamayiniz bir yil birakin istedikleri gibi buyusunler. Yukardan buyuyen surgun ve yapraklar, toprak altinda da bircok sacak kokun olusmasini sagliyacaktir.
1-2 yil sonra fidaniniz iyice gelisince uzerinde calismaya basliyabilirsiniz.
Kolay gelsin.
|