View Single Post
Eski 10-02-2009, 11:21   #204
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Herkese iyi gunler.
Sayin Ayhanmoran ve Izzet beyler, sarmasiklardan(hedera) havai koklendirme yapilabiliyor. Uygun bir dalin uzrinde 2-3 yardan de havai koklendirme yapilabilir. Celikle de uretebilirsiniz.

Memedin sozunu ettigi yapraklarinin kucultulmesi zor olan sarmasik Kanarya adalari sarmasigidir.(Hedera canaris) diger ingiliz sarmasiklarinda(Hedera helix) yaprak kucultmede sorun olmuyor.

Sarmasik bonsainiz yari golge bir yerde olursa iyi olur. Yeni cikan surgunleri de 2-3 yapraktan sonra da surekli budamalisiniz budamazsaniz surgun uzar gider.

Sayin gulayb'in ekledigi 192 mesajdaki sarmasiklar benim agaclarim degildir. ama tarzlari kivrimli dik tarz.

Benim ekledigim sarmasik ise Celebi tarzi(Literati, Celebi tarzini uygun bir zeminde tekrar tartisacagimizi dusunuyorum.)

Bonsaide tarzlari ogrenmek, her sanat dalinda oldugu gibi temel bilgileri ogrenmek gibi bir sey. Ogrendikten sonra siz istediginiz gibi icinizden geldigi gibi yapmakta da serbestsiniz, Sonucta agac sizin agaciniz.

Izzet bey dusundugunuz gibi sacak kok olusturup sarmasiginizi sonra saksiya gecirebilirsiniz. Saksiya gecirdiginiz zaman dogrudan gunes goren bir yerde olmasin ozellikle ilk yilda.

Memet kuruttugun sarmasiklar mutlaka sana birseyler ogretmistir. Bu yil yeni sarmasiklardan tekrar bonsailer denemelisin.

Hepinize kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön