Merhaba sevgili arkadaşlarım. Bahar yavaş yavaş geliyor.Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi bu sezon fidelerimi kendim yetiştirmek istiyorum.Daha önce aldığım fidelerin hemen hemen tamamı söylenen cinslerde çıkmadı. Bu sezon nasib olursa fidelerimi yetiştirmeye çalışacağım. Bunun için önce mini bir sera yapmak lazım diye düşündüm ve 10 mm kalınliğindaki dakotadan ( dakota: reklam firmalarının kullandığı bildiğim kadarı ile 3 mm den başlayıp çeşitli kalınlıklarda bulunabilen PVC köpük diye tarif edilen beyaz sert tahtaya benzer çok sağlam bir malzeme.) içten içe ölçüleri 30cm*65 cm*15 cm bir kutu yaptım. Mini seranın ana teknesi olarak.Üstüne 3 mm şeffaf akrilik den bir camekan ve içinede 40mm*60 mm elektrik kablo kanallarından tohum yatakları yaptım.
Alttan isıtmalı ( sıcak yastık ) ve aereponik ( püskürtmeli ) bir sistemle topraksız ortamda tohumdan fide yetiştirmeyi deniyeceğiz.Yarın fotoğrafını çekip sizlerle paylaşacağım.
Ayni olması gerekmez ama sistem olarak ona benzer bir sistem kurarsanız işe beraberce başlar,yaptıklarımızı ,gelişmeleri beraberce gözler netiçeleri beraberce değerlendiririz.
Hazırlıklarımızı hafta sonuna kadar tamamlarsak 15 şubat pazar günü tohumlarımızı dikeriz.Çalişmalarınızda başarılar dilerim.
|