Peynir kesmek için arkadaşımın
buna benzer bir aleti vardı, kaşar rendelemekten nefret ederim, bu çok ince dilimleri, çok seri çıkardığı için çok sevmiştim fakat bulup da bana alamamıştık.
Bunlar bildiğimiz klasik meyve-sebze soyucular.
1-) Ergonomik soyucu, diğerine göre ele daha uyumlu, bıçağın yaptığı hemen her hareketi yapabiliyor. Swivel olarak adlandırılıyor.
2-)Uzunlamasına soyucu, tek hareketle uzunlamasına soyuyor. Jülyen olarak adlandırılıyor.
Bunları zaten biliyorsunuz, neden söylüyorum ki.

Çünkü bunlar bildiğiniz yönleri, birde benim kullandığım yönleri var.

(Resimdeki kaşar yaklaşık 1 aydır buzdolabında kendinden geçtiği için görünüşe aldanmayın, daha taze ve sert bir kaşarda sonuç çok daha iyi oluyor.)
Ergonomik olanı, süper peynir dilimliyor, kaşar ve sert peynirlerde çok işe yarıyor. Kahvaltı, peynir tabağı vs. için ideal.
Uzunlamasına soyucu ise, çok çok ince dilimler çıkarıyor, rende kaşar yerine kullanılabilir. Fırın makarna, alaking, lazanya için ideal.
İki üründe fackelmann da mevcut.
Yumuşak peynirler için misina kullanmaya devam.
