Merhabalar;
Konuyu anlayabildiğimce okudum , ayrıca internette bulabildiğim farklı kaynaklardanda öğrenmeye çalıştım.
İleride olabilecek tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmenin yolunun ;kanunla yetki ve imkanların devredildiği TSÜAB a üye olmayla önlenebiliciği kanaatindeyim. Birliğin internet sitesinden üyeler listesini incelediğimde bir üyenin tarım ve tohumla ilğili geçmişinin birkaç yıla dayandığını görünce bu kanaatım güçlendi.
****** tüzel kişiliği olmayan , konuyla ilğili faliyeti bulunmayan (örneğin ben) üye olamam. Ancak Türkiye gibi büyük ve güçlü tarım geçmişi olan ülkemizde form üyelerininde katkılarıyla veya bizzat dahil oldukları müesseselerle bu birliğe üye olunabilir diye düşünüyorum.
Üyelik için gerekenleri ( açık şartlar) aşağıya sıraladım.
Not: Başta ANLAYABİLDİĞİM kadar demiştim, anlayamamışsam sürçülisan etmişşem affola
(TSÜAB)
ÜYE OLMA ŞARTLARI VE İSTENEN BELGELER
1. Alt Birliğin faaliyet konuları ile iştigal ettiklerini belirten gerçek ve tüzel kişilerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığından almış oldukları belgeyi ibraz etmek (Tohum Üretici Belgesi),
2. Alt Birlik giriş aidatını peşin ödemek,
3. Tüzel kişiliklerin en yetkili organlarından almış oldukları karar ve karara ilişkin yetki belgesini ibraz etmek,
4. Ticari, zirai ve sınai kazanç dolayısı ile gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmak,
5. TC vatandaşı olmak,
6. Fiil ehliyetine sahip olmak (yasal haklarını kaybetmemiş olmak),
7. Savcılıktan alınmış iyi hal kağıdı,
8. Onsekiz (18) yaşını doldurmuş olmak,
9. Başvuru formunu doldurmak ve dilekçe ile başvuruda bulunmak,
10. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 fotoğraf,
11. İkametgah ilmühaberi.
|