View Single Post
Eski 07-02-2009, 11:40   #19
şeref
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Değerli Arkadaşlar,
Çok uzun zamandır yazılanları takip ediyorum. Yazılar, düşünceler çok güzel,
Biraz bende duygularımı paylaşmak istedim. Yanlışım olursa düzeltiniz.

"Hayaller güzeldir, en güzeli ise hayalleri gerçekleştirmektir." denilmektedir.
Evet düşüncelerde hayaller gibi güzeldir, en güzeli ise düşünceleri gerçekleştirmektir.
Düşüncelerin gerçekleşmesi için ise faaliyet lazım, faaliyet de başlamaktır.

Yaşam nasıl bir damla su ile başlıyorsa, bir damla su için çaba sarfetmek lazım diyoruz.
Bir damla su için bulut, bulut için orman, orman için ağaç, bir ağaç için tohum, tohum için meyve, bir meyve için emek gerekiyorsa demekki hiçbir emek boşa değildir.

Temiz bir hava istiyoruz, bunun için ağaç ekmeli, ağaçlardan orman yapmalıyız. Ormanlar olmazsa bulut olmaz, bulut olmazsa su olmaz, su olmazsa hayat ve yaşam olmaz.
Bu yazı ve örnekler çok çok çoğaltılabilir.

Bu yazdıklarımı ilköğretimdeki çocuklar bilir, hatta okula gitmeyen çocuklarda bilir, ****** öğretilirse.......,
Bizler, sizler,onlar herkes biliyor, demekki bilmekte yetmiyor. Uygulamak lazım, icraat,çaba gayret, birliktelik lazım, haydin başlayalım.

Ekonomi bilmem kaç milyon veya milyar dolar zarar görürmüş, görürse görsün kardeşim, bana hayat lazım yaşamam lazım, eşim, dostum, canlarım, ciğerlerim, evlatlarım ve hatta varsa ****** düşmanlarımın dahi yaşaması lazım. Can lazım can, temiz hava lazım, sağlığım olmamış, bana maddenin, paranın, ekonominin ne faydası olacak, sağlıksız yaşam olmuş, dünyanın serveti olmuş neye yarar ki!

Dünyada insanlar sağlıklarını kaybedecek, ama ekonomi düzelecek, sağlık kazanmak için kazanılan ekonomi harcanacak. Evet arkadaşlar, Bir kanser tedavisi için ülkemizde tam tamına yılda 25-30 milyon Euro sağlık harcaması var, bu bakanlıkça tespitlenen rakam küçümsenecek rakam değil aslında, kanser neden oluyor, hepimiz biliyoruz, kötü hava, kötü gıda, kötü hayat şartları vs. vs. ama ekonomi iyi yolda.?

Bu yazılanlara çizilenler çocuklar gülüyor artık.

KYOTO, MIYOTO adı her neyse, İmzalanmalı, ama adı ne olursa olsun, isterse adı salçalı makarna olsun, imza gerekiyorsa imza, e-mail gerekiyorsa e-mail, mektup gerekiyorsa mektup, birşeyler yapalım, küçükde olsa biryerlerden başlayalım. Bizler başlayalım. Elimizden tutun, yol gösterin.

Dostların ricalarını emir telakki ediyorum. Haydin.

Sevgiler sunuyorum. yinede yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön