View Single Post
Eski 07-02-2009, 10:56   #127
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Kabaca yapılacak işleri sıralamam gerekiyor, yoksa birini yaparken diğeri bozulacak.

1- Önce duvarların boyanması gerekiyor. Aksi halde boya yapılırken dikilen bitkiler zarar görecek ve yeni toprak gelmiş bahçede hareket zorlaşacak. Güzel havalardan fırsat, dün astar atıldı, haftaya boyanacak.

2- Toprak getirilmesi ve zeminin düzeltilmesi gerekiyor. Bahçedeki toprak seviyesi şu an her yerde farklı, kazılan kısımlarda oldukça bariz çökme var. Yeni gelecek toprakla birlikte buraları tekrar sıkıştırmak gerekecek. Bahçenin genelinde de toprak seviyesi inmişti, bu nedenle tüm bahçeye toprak serilecek.

3- Zemin kotu belli olunca çiçek, çim, yürüme ve oturma alanlarının sınırlarını çizeceğim. Bu aşamada saksıdaki bitkileri toprağa geçirebileceğimi düşünüyorum.

Oturma, yürüme yerlerinin seviyesini, çim seviyesiyle nasıl ayarlayabileceğime henüz karar veremedim. Hazır çim gelecek, diğer yerlerde de örtü ve kum üzerine çakıl, bazı yerlerde de elimdeki 3 cm kalınlığındaki kare traverten taşları kullanmayı düşünüyorum. Bu durumda taş olacak yerlerin, çime göre seviyesi uygun olur mu? Sanırım çimin yukarda kalması sakıncalı ama taşlar çok az yukarıda kalabilir? Tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. En azından, hazır çimin toprak yüksekliğini bilmek bile yardımcı olur.

4- En son çimi yapmak daha uygun herhalde; yoksa üstünden taşları, kumları taşımak, dökmek, ezmek kötü olur. Taş alanlar döşenince de çimin sınırları kesinleşmiş olur. Bu arada çimin sınırına çakıllardan dolayı bördür de gerekecek (Dersimi önce Mine Hanım'ın yazılarından çalıştım) ya da bazı yerlerede çakıl ile çim arasına boşluk bırakıp, uygun çiçeklerden dikebilirim.

Size ters gelen noktalar var mı? Bu şekilde devam edeyim mi?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön