View Single Post
Eski 06-02-2009, 19:21   #34
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sirkeyi uzun zamandır mutfakta kullanıyorum. Tencereleri, metal kısımları, cam sürahileri çok güzel temizliyor. Tezgahta çalışacaksam temizledikten sonra sabun kalıntılarının gitmesi ve hijyen sağlaması için sirkeli bez ile siliyorum (doğal taş tezgahlarda kullanılamaz, tezgaha zarar verir).

Çok iyi bir yağ sökücü, yağlı tepsilere ya da tezgaha dökünce hemen fark ediyorsunuz.

Bulaşık makinesinde parlatıcı gözünde elma sirkesi kullanıyorum ve memnun kaldım. Balıklı tabaklardaki kokuyu alması için de bulaşık makinasında sirkeli suyla ön yıkama yapıyorum.

İşyerindeki su çok kireçli, bardakların lekelerini çamaşır suyuyla da çıkaramamışlar, sirkeli sabunlu su işe yaradı.

İçine sünger sokamadığımız sürahinin içine biraz sirke, biraz sabun ve kağıt parçaları atıp çalkaladık sonuç çok güzel oldu.

Sirkenin kokusu da beni rahatsız etmiyor zaten kısa zamanda uçuyor. Yapay kokuların sağlığa ne kadar zararlı olduğunu alerjisi olanlar ya da hamile olanlar çok iyi anlıyordur. Bunu bilince de yapay esansların kokusunu kötü algılıyorsunuz.

Çaydanlığın altındaki kireç de sirkeli suyla kaynatılınca gidiyor ama bunun kokusu gerçekten kötü, kimse gelmeden ofiste deneyeyim dedim, sabah gelenlerin yüzü çok kötüydü

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön