Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque
Tohumların bir kısmını tazeyken soydum bir kısmını da hafif kurumuşken. Tavsiyem kurumadan soyulması. Daha kolay oluyor çünkü. Abartıp yaklaşık 80 tane tohumu soydum temizledim büyükçe bir saksı tepsisine ekip 10 Ekim'de buzdolabında katlamaya aldım. Çok fazla çimlenme olursa etrafıma dağıtmaya çalışacağım. Pek takip eden yok gibi ama gelişmeleri yazmaya devam edeceğim...
|
Sayın Verdoque;
Ben de uzun zamandır manolya tohumunu çimlendirmeye çalışıyorum. Bu sene 3. deneme yılım. Bu yıl kullandığım tohumların bir kısmını İstanbul'dan, bir kısmını da Adana'dan topladım. Sitede önerilen yöntemlerden ikisini birden bu yıl denedim.
İlk tohum grubumu ekim ayında doğrudan torfa ektim, ikinci grubu ise soğuk katlama yaptım ve 1 ay önce torfa ektim.
Manolyaları çok seviyorum, kokusuna ve çiçeğinin asil güzelliğine bayılıyorum. Hele de benim elimden tohumdan büyütebilirsem değmeyin keyfime. Ama bu zamana kadar söz ettiğim gibi netice alamadım.
Şu an sizin tohumların durumu nedir acaba? Çimlenme var mı? Sizce ne kadar zamanda çıkarlar? Bendekilerde hiç gelişme yok, sanırım yine çürüdüler.