Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sayın Oğuz Alper, sonbaharda 20 ağacıma, güllerime ve süs bitkilerime bordo bulamacı vermiştim.
Geçen sene de NeemAzal almıştım, bu cuma günü bahçemde budama yapılacak ve Pazar günü ilk bahar bordo bulamacını vermeyi düşünüyorum.
Ancak Bionem in daha etkili ve doğal olduğunu söylüyorsunuz, budamadan sonra Bionem ile devam edebilirmiyim, yoksa elimde bulunan NeemAzalı bordo bulamacı yerinemi kullanayım.
Bionem ile devam etmem gerekirse;
1- Mersin'de nereden temin edebilirim.
2- Kaç uygulama yapmam gerekir.
3- Bir yıl boyunca ne kadar Bionem ihtiyacım olur.
4- Gübreleme olarak B5A kullanıyorum, Bionem ile devam edebilirmiyim.
5- Bionemi zirai mücadele içinmi yoksa gübreleme içinmi kullanıyoruz anlayamadım.
|
Sn.Adalet Hanım; NeemAzal isimli ürünü inanın hiç uygulamadım ve bu konu ile ilgili size söyleyebileceğim bir şey yok ancak Bionem uygulamasına gelince
Kök İçin : 200 lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılıp Her ağacın taç izdüşümüne bu karışımdan 5 lt dökülecek . Bu uygulama erken ilk baharda başlamak üzere 15 gün ara ile 3 sefer tekrar edilecek.
Yaprak için : 200lt suya 1lt Bionem iyice karıştırılarak ağacın dalları,gövdesi,yaprakları na komple püskürtülecek.Bu uygulama erken ilk baharda başlayıp 15 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilecek.
Kök uygulaması için 20 aded ağacınıza göre hesaplandığında 2lt Bionem kök için 2lt Bionemde üstten yaprak uygulaması için tüm sezon size yeterli olacaktır.B5a adlı ürün hakkında da elimde elle tuıtulur bir kaynak ne yazıkki yok .Kullanmak tamamen sizin tercihinizde Bionemin yaptığı işlev kökteki ve yapraktaki fungal enfeksiyonları önlemesi ,ağacınızın daha iyi kök yapısına sahip olmasını yapraklarınızın daha gür ve canlı olmasını ve ağaçlarınıza uyguladığınız gübrelerin kök tarafından daha iyi alınabilirliğini sağlamakla ibarettir.Besin yerine geçmez ,daha iyi saçak yapar .Mersine ancak kargo ile ulaştırabilirim.Sağlıcakla kalın.