View Single Post
Eski 15-08-2006, 22:26   #33
perre
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-06-2006
şimşirimin son hali

merhabalar
dün şimşirime bir el atayım dedim ve kolları sıvadım. malesef tek başıma olduğum için her aşamanın fotoğrafını çekemedim. neler yaptığıma gelirsek. ilk önce vermek istediğim şekle göre biraz budama yaptım. daha sonra eski saksısından çıkartıp köklerinin bir kısmını toprağından ayırdım ve köklerde biraz budama yaptım. daha sonra bonsaireef'in önerisi üzerine ağacı yan diktim. fakat onun çizimlerinin aksine sağa değilde sola yatık olacak şekilde diktim. bu arada saksının altından bir tel geçirip saksıya toprak ekledim, ağacı yerleştirdim kökleri örtecek şekilde toprak örtüm ve telle bağladım. bu arada şunuda belirteyim gövde kalınlığının yeterli olmadığını düşündüğümden ağacı çok büyük bir saksıya ektim. daha sonrada ağacın gövde ve dallarını aliminyum tel ile telledim. elimle vermek istediğim şekle getirdim. bir dal tam anlamıyla şeklini almadı. dal çok ince olduğundan ikinci bir tel de sarmak istemedim. o nedenle ben de aşağıdaki fotoğraflarda görebileceğiniz şekilde gerdim. en son olarakta aşı maacunu ile budadığım yerleri ve gövde üzerinde zedelenen yerleri kapladım. şimrin gövdesi çok çabuk zedeleniyo çok hassas bir dış kabuğu var. şimdi sizlere birkaç şey danışmak istiyorum. bu arada ağacı eğik dikdiğimden dolayı gövdenin bir kısmı toprak altında kaldı.
ilk olarak aşağıdaki fotoğraf ağacımın son hali:
5.jpg

bu da en son olmasını istediğim şekil(bu arada en altta tellemeden bıraktığım dalı deadwood yapacağım. en azından yapmak istiyorum :P )
5-1.jpg

şimdi de dalların daha yakından bir görüntüsü
8.jpg

şimdide sorularım geliyor
1) Nasıl olmuş?
2) Tepedeki yaprak kümesini her yöne uzamış dallar yapıyor. bunları ne yapayım? tamamını bumalıyım mı yoksa bir kısmını budayıp diğerlerini tellemelimiyim? açıkcası tepeyi nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok.
3) gövdenin eğim açısı iyi mi? bana slanting için biraz dik gibi geldi. ama genel görünüm olarak gözüme hoş görünüyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. umarım beğenmişsinizdir. görüşmek üzere
kendinize ii davranın :P

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 4.jpg (66.9 KB, 289 views)

Düzenleyen perre : 15-08-2006 saat 23:50
perre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön