View Single Post
Eski 31-01-2009, 07:06   #126
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Günaydın Sn. Selçuk,

Hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık. Az yer kaplaması bakımından düşey borular diyorum ama yatay boruda da çok güzel görünüyorlar ve sistemi kurmak çok daha kolay. Balkonu veya terası müsait olanlara yatay boru diyorum, bizim gibi yeri kısıtlı olanlara da düşey boru. Yüksekliği tartışılır, akvaryum motoru ile 2 metre sıkıntı verebilir ama 1,5 metre uygundur diye düşünüyorum. Dolgu maddesi olarakta hydroton diyorum, fiyatı perlite göre biraz pahalı ama ben çok memnun kaldım.

Birde fotoğraf makinenizde ya tarih özelliğini iptal edin **** tarih ayarlarını güncelleyin. Üç sene geriden geliyorsunuz. Gerçi kendinizi genç hissetmek için yaptığınızın farkındayım ama. Birden bende kendimi genç hissettim.

Aydınlatma çok güzelde işin ekonomik tarafı kalmıyor bence. İlk yatırım maliyeti ne kadar yüksek olursa olsun ona karşı değilim. Çünki bir defa yapılıyor ama işletme masraflarının minimum yapılmaya çalışılması lazım. Ar-Ge' nin bir amacı da budur. Bizim çalıştıklarımızın her biri gerçek üretim için birer model, maliyetler en düşük nasıl gerçekleşir bunlarıda düşünüp araştırmak gerekir. Kolaylıklar diliyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön