View Single Post
Eski 29-01-2009, 23:24   #57
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar!

Gidip görmek nasip oldu o kutsal toprakları, yedisinden yetmişine hepimizin görmesi gerekir diye düşünüyorum. Bizim gezimiz özel aracımızla iki aile olarak iki gün sürmüştü. Görülecek bir o kadarda yeri göremeden dönmüştük diyebilirim. Şehir merkezine bir kaç km mesafede boğazın savunması için Almanlardan veya Ruslardan alınıp yerleştirilen ve orda öylece bütün heybeti ile duran ormanın içinde bir yerlerde unutulmuş gibi iki adet top olacak. Birbirine yeraltından bir tünelle bağlı iki top mevzisi ormanın derinliklerinde. İkinci dünya savaşından önce yerleştirilmişler hatırladığım.
Hoş pek gelip gideni olmuyor anlaşılan ortakık biraz bakımsızdı. Bizim gezdiğimiz tarihlerde yarımada tarafındada bakım çalışmaları yer yer devam ediyordu. Umarım tamamlanmıştır. Askeri müzeyi ve Nusret mayın gemisinin benzerini mutlaka dolaşın ki; kahraman Mehmet le karşısındaki gücün techisat ve silah bakımından mukayesini yapabilesiniz. Hatta bir İngiliz subayın ailesine yazdığı bir mektup okumuştum gemide, çok etkiliydi. Çıkarmadaki durumun özeti gibi birşey hepsi tarafsızca yazılmıştı hatırladığım. Öyle bir duygu seli yaşamıştık ki bunları burdan anlatmak çok zor. Hepimiz çok iyi biliyoruz bir dönüm noktasının başladığı yer Çanakkale.

Ümit KURU beyin yazdıklarına aynen katılıyorum. Profesyonel, tarihi iyi bilen bir rehberle hareket etmek gerekiyor.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön