View Single Post
Eski 28-01-2009, 23:57   #24
Nariel
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Sayın turco, beğendiğinize sevindim

Sevgili nurcanaybay, bahsettiğiniz şeyden yapabilirim (daha önce nehir kenarından topladığım kamışlarla hanımelimize merdiven yapmıştım), ama sorun şu ki yer yok O kadar çok bitkimiz oldu ki, neyi nereye koyacağımızı şaşırdık.

Babam, ricalarım sonucunda iş yerinde bir köşede duran artık suntalardan, baklonumuzun birinin duvar ölçüsüne göre "saksı" yaptırdı. Bir de "sera naylonu" aldık, sunta saksının içini kaplayacağız. Bu saksılara toprak doldurup, sarılıcı, bir yıllık çiçekler ekmeyi düşünüyorum, mesela yıldız çadırı ve sabah sefası. Ve duvarı aşağıdan yukarı kadar rengarenk çiçeklerin kaplayacağı günü hayal ediyorum..

Suntaların rengini sevmediğim için dışına kendiliğinden yapışkanlı kaplama kağıdı aldım, yarın bir aksilik olmazsa kaplayacağım.

Yalnız altlarında delik yok. Tavsiye edebileceğiniz birşey var mı? Alta iri çakıllar döşesem drenaj için işe yarar mı? Bitkileri tek yıllık seçeceğim için pek fazla orada durmayacaklar, sökülüp yenisi dikilecek sürekli.

Bu saksıların yüksekliği 50 cm, uzunlukları yaklaşık 1'er metre ve genişlikleri 15 cm. Duvardan balkon içine kadar pek yer kaplamasın diye dar ama derin yaptırdık.

Eklenen Resimler

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön