View Single Post
Eski 28-01-2009, 20:12   #180
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Gündüz evde yoktum, akşam gelir gelmez baktım domateslere ama gözle görülür bir düzelme yok. Kaç günde kendini gösterir bilemiyorum? Gerçi ölecek gibide durmuyorlar. Su değiştirirken kökleri inceledim, hepside çok sağlıklı idi. Yine kavanozla kıyaslayacağım, paralel saksıdaki kökler hem daha fazla uzamışlar hemde daha beyaz idiler. Kavanoz saksıda ise kök gelişimi daha yavaş ve kök rengi daha koyu gibi. Paralel saksılarda hem kök, hemde fide boyları daha hızlı gelişiyor gibi. Eğer besin yetersizliği ise şimdi EC de gayet iyi, düzelmesi lazım diye düşünüyorum.

Bu arada domateslere daldık çilekleri unuttuk. Çileklerde hiç bir gelişme yok, öylece duruyorlar. Solgunluk falanda yok ama Sn. Akın Selçuk sisteme koyduğunun ertesi gündü yeni sürgünlerden bahsetti, üç gün sonra çiçekler açtı. Fideler aldığında çiçeğe durmuştu demek ki. Şimdilik bekliyorum. Sistem sorunsuz çalışıyor. Henüz EC ölçümü yapmadım.

Hydroton malzeme çok güzel, paralel saksıları hydrotonla doldursam olur mu diye düşünmüyor değilim. Boruların ağzındaki straforları kaldırıp katı ortam kültürü gibi yapsam, köklerin hava almasını nasıl sağlarım? Hydroton malzeme içine hava hortumunu salarak havalandırma yapabilirmiyim bi deneyeceğim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön