View Single Post
Eski 28-01-2009, 12:18   #1
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Ayranlı Ekmek

Bir bardak ayran, 1/2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kurumaya,1/2 fincan ılık su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, biraz tuz, aldığı kadar un, içine biberiye, ceviz.

Üzerine 1 tam yumurta, çörekotu, susam.


Ilık su, tozşeker ve kurumaya karıştırılır, mayanın biraz çözülmesi sağlanır.

Yağ, ayran ilave edilir,tuz ve un yavaş yavaş eklenir.

Çok katı olmayan gevşekçe bir hamur elde edilir. Ilık yerde mayalanmaya bırakılır.

Name:  Photo-0314.jpg
Views: 698
Size:  33.1 KB
Name:  Photo-0316.jpg
Views: 615
Size:  31.3 KB
Kelepçeli kalıbı margarinle yağladım,susam ve çörekotu serptim.
Name:  Photo-0317.jpg
Views: 893
Size:  32.1 KB
Mayalanan hamurdan minik bezeler yaptım, içlerine ceviz ve biberiye dalı koydum. Kalıba yerleştirerek tekrar mayalanmak üzere ılık ortama aldım, üzeri kurumasın diye yumurta sürdüm.
Name:  Photo-0318.jpg
Views: 633
Size:  38.6 KB

İyice mayalanıp kabarınca önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim, 15 dakika sonra ısıyı 170 dereceye düşürdüm, üzeri iyice kızarınca fırından aldım.

Eklenen Resimler
 
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön