View Single Post
Eski 26-01-2009, 09:17   #101
elise
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2008
Merhabalar, ben 10-15 gün önce İzmir Çeşme'de bahçeden bir kaç sardunya çeliği alıp Ankara'ya getirdim. Önce suda beklediler pamuklara sarılmış şekilde yolculuk ettiler ve yeni evlerine geldiler. Burda okuduklarıma göre dikmeye çalıştım bu çelikleri, fakat herhangi bir yanlış yapmadığımdan emin olmak istiyorum. Öğrendiğime göre çeliklerini aldığım o güzelim sardunyalar bu sene sökülecekmiş, yani bu çelikleri tutturamazsam başka şansım yok maalesef.
Torfa diktim ve üzerlerini şeffaf plastikle kapattım, günde bir defa havalandırıyorum. Bulundukları yer aydınlık fakat direkt güneş vurmayan bir yer,ortamın ısısı ne çok sıcak ne çok soğuk. Bir de dikmeden önce büyük yapraklarını temizledim. Yaptıklarım bu kadar yalnız yapraklarında sararma oluyor bu sanırım birşeyleri yalnış yaptığımın bir işareti
Aranızda beni yönlendirebilecek bilgili arkadaşlar var mı acaba, bu güne kadar aldığım çeliklerden menekşe ve kalanchoe dahil hiçbirini tutturamamış bir insan olarak bunları da beceremeyeceğimden korkuyorum. Örneğin loş bir yere mi alsam daha iyi **** kalorifer peteği üstüne sıcak bir yere mi koysam gibi sorular var aklımda. Çok uzattım biliyorum ama yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Eklenen Resimler

elise Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön