Balkonları düzenlemek için en uygun zamanlardayız. Balkonunuz için neler yapıyorsunuz?
Ben harıl harıl düzenlemeyle uğraşıyorum, işler bitmeyecek gibi görünse de sonunda bir düzene kavuşacak inşallah
*Düzensiz büyümüş büyük güller derin budandı.
*Ayrıca toprakları çok eksik olduğundan, saksılarından tek tek çıkarılıp altlarına yeni toprak ve keçi gübresi konuldu, sonra kökleri dağıtılmadan saksıya yeniden oturtuldu.
*Minyatür güller ise üstten hafifçe budandı, üstten toprak ve gübre ilave edildi.
*Geçen sene tohumdan büyütülen ağaç fidanları büyük saksılara alındı, gübreli toprak eklendi.
*Geçen sene çelik olarak dikilen ve tutan bitkilerden bazıları yeni saksıya alındı(mesela sarı yasemin), bazılarına toprak eklendi(ispirya), bazılarının ise bulunduğu yerde kalmasına karar verildi(saksı ver yer kıtlığı nedeniyle-arap fulü ve hanımeliler).
*İyice uzayan passifloranın saksısı büyütüldü.
*Limon fidanlarının toprağı kabartıldı, gübre eklendi.
*Oya ağacında hafif budama yapıldı.
*Yazdan kalma, bir sezonluk olan ve iyice çirkinleşen begonyalar söküldü.
*Saksı diplerinde çıkan otlar temizlendi.
Sırada çok iş var. Düzenlemeden sonra tüm bitkilere koruyucu amaçlı fungisit uygulanacak. Kivi budanacak, yeri değiştirilecek. Belirlenen bir duvar dibine boydan boya derin bir toprak alanı yapılmaya çalışılıp buraya çeşitli sarılıcı bitki tohumları ekilecek, duvar çiçekli sarmaşıklarla kaplanacak.
Bir de kumkuat ve pomelo fidanları alınıp onlara yer bulunmaya çalışılacak
Bu işlemleri yaparken bana tüm güçleriyle yardım eden babama, anneme ve kardeşime teşekkürler..
Yarın bitkilerin yeni hallerinin fotoğraflarını yollamaya çalışacağım. Bu memlekette bahara çok az kaldı, bitkilerimizin bahara hazırlıklı girmesi ve bizi bir sonraki kışa kadar mutlu etmeleri için uğraşıyoruz.
Tabii bu esnada önce sağlık.. Biz sağlıklı olmazsak ne kendimizi mutlu edebiliriz, ne de başkasını.
Haydi toparlayın balkonlarınızı