View Single Post
Eski 25-01-2009, 19:16   #108
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Bu konuda haklısınız nariçi, kendimiz yazıp kendimiz okuyoruz. İş hayatı koşuşturmacalar buraya sık girişi engelliyor gibi. Tabi çok geçerli mazereti olanlarda vardır mutlaka...

Benim yazılanlardan anladığım tuz oranı düştükce yüksek EC değerleri okunuyor. Oysaki elektronik mantığına göre tuz oranı düştükce iletkenliğin azalıp daha düşük EC değerleri okumamız gerekiyor. Burada sanırım bir ters orantı var. Yani skala ters orantılı. İletkenlik düştükce skalada daha yüksek değerlere tekabül ediyor.

Sonradan ilave :
( Yazılanlarda yanlışlıklar var. Tuz oranı düştükçe EC de düşüyor Sayın Nariçi. )

Saf suyun EC si kaç çıkıyor acaba ?

EC metrem dün gelsede henüz deneme yapamadım. Çünkü dün Konya da bir kar soğuğu vardı ve kendimi üşüttüm. Hasta oldum yatıyorum. Çilekleri evin biraz daha ışıklı yerlerine taşıyıp elektrik fişlerini ayarladım. Hala topraklı duran yaprakları ıslak fırça ile temizledim. Sonra pilim bitti. EC metreyi ilk fırsatta deneyeceğim.

Basit bir alet bekliyordum fakat camdaki serigrafi yazılar ve röleverden çıkmış metal ekipmanları ile epey profesyonel bir ürün olmuş Kudret beyin EC metresi.

Saygılar sevgiler sayın Nariçi.

Balkon ve bahcede topraksız tarımda yalnız olmamak çok güzel.

Düzenleyen akinselcuk : 25-01-2009 saat 21:02
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön