View Single Post
Eski 25-01-2009, 13:43   #151
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Sevgili Sarıcan,

Akan su borusunda da dikey ağacın kovasında da hava motoru var. Su pompası ile beraber sürekli havalandırma da var.

Ben daha EC metreli çalışmaya geçmediğim için sistemim biraz kaba işliyor ancak gelişme gözleniyor. EC metrem artık elimde. Ben taşınabilir kolay sistemleri hedeflediğimden ayrıca bir besin tankından kaçınmaya çalışıyorum. Ancak enerji açısından haklısınız. bütün suyu sürekli çevirmek gereksiz enerji kaybına sebep oluyor.

Fakat domateste de kökler hacimli olacağından depo ayrı bile olsa akan su sistemin denemek istediğim için kök borusunda da çok su olmak zorunda olacak. Bu durumda besini ayrı tank yapmak gene sıkıntı yaratacak. Bir de amacım miracle de ki sistemi taklit etmek. Gerçi miracle de tanklar ayrı tavalar ayrı ama o büyük bir sistem, bizdeki minyatür. Bilemiyorum, gene sizin aykırı bulacağınız bir sistem olacak gibi. Bunlar prototip olduğu için enerji kaybını belki çok önemsemeyebiliriz.

Henüz Bütün sıvıyı değiştirmekle sıvının EC sini ilave ile dengelemek arasındaki teknik farkların bilincinde değilim bunu zamanla kavrayacağım. Bitki deneyleri mecburen zaman alıyor, bitkinin gelişim hızıyla orantılşı olarak. . .

Ancak şu bir gerçek ki burada duyulan okunan bir kelime bile farklı fikirlerin akla gelmesini sağlıyor.

Hepimize kolay gelsin.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön