Çilek ağacını tekrar monte ettim. Deposunu 50 lt su ile doldurdum ve akıllı priz ile pompayı 15 dakika çalıştıracak 15 dakika duracak şekilde devreye aldım. Hem su oksijen alır hemde dinlenmiş olur. Besin kitini daha sonra ilave edeceğim.
Hydroton malzemem de hazır ama fidelerle birlikte dolduracağım. Tane iriliği 8-16 mm arasında küresel bilyalar şeklinde olduğu için drenaj problemi yaşamam diye düşünüyorum. Fideleri sağolsun Sn. Nariçi gönderiyor bu sefer. Umarım bu sefer ki denemede bir aksilik çıkmaz. Ümitle kargoda hasar görmemiş fidelerimi bekliyorum.
EC ilavesinden sonra domates yapraklarının rengi biraz toparlandı gibi ama yarın güneş ışığında daha net karşılaştırma yapabilirim. Eğer toparlanma olursa aynı miktarda tekrar EC ilavesi düşünüyorum.
İnternetten bir sürü Ph metre araştırması yaptım ama çok değişik özellikler ve çok farklı fiyatlar söz konusu. Ölçme hassasiyeti +/- 0,1 olanlar daha ekonomik gibi ama bizim işe uygun mudur? Yoksa nasıl olsa bir sefer alıyoruz deyip +/- 0,01 hassasiyet mi almalı? Her ikisinde de kalibrasyon sıvısı ile birlikte olanlar mevcut. Ph kağıdı alalım desem onlarda neredeyse ekonomik model Ph metrelerin yarı fiyatı kadar. Pek de ucuz şeyler değiller, ölçmede de tamamen beceri gerekli. Kullanan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.
|