View Single Post
Eski 24-01-2009, 07:37   #171
antmen
Ağaçsever

antmen's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2008
Sayın İrism,

Dökülen yapraklar tam olarak kurumuş mu, yoksa yeşilken mi dökülüyor? Ficus türlerinde yeşil yaprak dökülmesi fazla sulamadan, kuru yaprak dökülmesi su eksikliğinden kaynaklanır. Ayrıca bulunduğu ortamdaki sıcaklık dalgalanmaları da sarı yaprak dökülmesine neden olur. Ortam koşullarındaki (Sıcaklık, nem, ışık) değişmelerin yüksek oranda farklar yaratması Ficus türlerinin hiç sevmediği bir durumdur. Anladığım kadarıyla sizdeki durum su rejiminden ziyade sıcaklıkla alakalı. Evde bulunmadığınız ve kaloriferin yanmadığı (ya da az yandığı) zamanlardaki sıcaklık düşmeleri buna neden olabilir. Sıcaklığın 17-18 dereceden aşağı düşmemesine özen gösteriniz. Üst dallardan yeni sürgün veriyor olması köklerinin iyi durumda olduğunu gösterir. Mart sonuna doğru kuru dalları budayarak beğenmediğiniz görüntüyü de düzeltebilirsiniz.

Bir fotografını yollamanız mümkün olursa, budama konusunda da yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca şimdiki hali ile yazın budandıktan sonraki halini karşılaştırma açısından da güzel olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi irism Mesajı Göster
merhaba,
benim de bir adet benjamin starlightım mevcut.Yalnız bu aralar yaprak dökmeye başladı,özellkle alt dallarından dökülme oluyor.üstte ise yeni sürgünler çıkıyor fakat böyle olunca da görntü açısından pek hoş olmayan bir görüntü oluşuyor..Bulunduğu ordam direk güneş ışığı almayan fakat aydınlık biryer ayrıca, kaloriferin üzerinde de sürekli su bulunduruyorum, ara sıra da yapraklarına su püskürtüyorum ve bu aralar haftada/on günde bir suluyorum...acaba sorun nedir?

antmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön