View Single Post
Eski 22-01-2009, 21:30   #95
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şimdi resimde şöyle bir sorun var. Laptop , fotoğraf makinesinin programını kurmadan makineden fotoğraf almıyor. Makinenin programı rezil bir şey. Yarım saatte zar zor kuruluyor laptopu çok yavaşlatıyor. Kasalı masa üstü bilgisayar fotoğraf makinesini programsız görüyor fakat gündüzleri çocuklar oyun sitelerine girdiği için devamlı çöküyor. Her çöktüğünde ben iki üç gün bekletmeden kurmuyorum. Çünkü yeni kuruluş en az 2 saat zaman alıyor. Ancak birkaç gün içinde eklerim. Durum bu.....

Bu gün sanki çileklerin gelişimi biraz yavaş ilerliyor gibi hissetmeye başladım. Ağaçtaki çilek fidelerinin bazı eski dallarını kestim sadece yeni sürgünleri bıraktım. 4 - 5 cm uzayan canlı yeni sürgünler oluştu. Yataydaki Sayın Nariçi tarafından gönderilen çilek fidelerinde 4. günde canlı yeni sürgünler baş verdiyse de gözle görülür hızlı bir büyüme alamıyorum. Oysa ki Nariçinin fideleri ağaca diktiğim fidelerden daha sağlıklı görünüyordu. Kaldı ki ağaçtaki fidelerin besini 14 günü geçmesine rağmen yenilenmediği gibi , birde sonradan delik olduğunu farkettiğim kovadan eksilen bir kaç litreyi suyla tamamladım. Yani çok düşük besin durumu olmalı. Ama yatayda besin düşük olmamalı Kudret beyin ölçüleri ile hazırlandı ve daha 4. günde fakat gelişim yavaş. Ağaçta 30 fide 10 litreye 100cc A, 100 cc B solüsyonu konarak hazırlanmıştı. Yataydaki ise 17,5 litre suya 175cc A ve 175 cc B solüsyonu karıştırılarak hazırlanmıştı. Ortam sıcaklığı 23 derecede sabit.

Bu durum bizim direk güneş almayan mutfağın ışık yetersizliğinden midir acaba ?

Düzenleyen akinselcuk : 23-01-2009 saat 18:22 Neden: EC de yanlış ifade
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön