Merhabalar... Uzun süredir siteye üye olmak istiyordum,sonunda aktive edebildim ve buradayım. Buradan çok faydalı şeyler öğrendim. Yıllar önce kokusundan büyülenip bir gardenia almıştım ama yaşatamadım ve çok üzüldüm. Daha sonra eşim ilk evlilik yıl dönümümüzde bana bir gardenia aldı ve "bu kez bunu öldürme ama" dedi. Onu aldığım gibi bakımı hakkında araştırma yapmaya başladım. Salonuma koymuştum ama orayı sevmedi ve yapraklarını, tomurcuklarını döktü. Sonra bir baktım ki pamuk biti sarmış. O kadar üzüldüm ki! Sonra Mine Hanımın tariflerini uyguladım ona, bütün yapraklarını tek tek sildim ve arap sabunu+zeytinyağı karışımını yıkarcasını spreyledim ve yerini değiştirerek mutfağıma koydum. Ona limon tuzlu yumuşak su verdim, demir sülfat verdim. Hiç nemsiz bırakmadım. Altna nem tabağı koydum ve yapraklarına su sıktım. Bir süre gelişme göstermedi. Sonra uçlarından sürmeye başladı, tomurcukladı ve açtı

O kadar çok tomurcuk ve çiçek açtı ki! Devasa bir gardenia oldu şimdi. Pamuk bitinden sonra kendini toplasın diye budamadım ama bu mart budayacağım. Onu çok seviyorum ve gözüm gibi bakıyorum.
Bunun dışında; açelyam, barış çiçeğim, kılıcım, dua çiçeğim, antoryumum, 3 tane ficusum, aşk merdivenim, orkidem, menekşem, sardunyam ve adını bilmediğim bir kaç çiçeğim daha var. Birer tane mum çiçeği,çarkıfelek çiçeği ve ful edinmek istiyorum.
Bunları paylaşmak istedim. Teşekkürler...