View Single Post
Eski 21-01-2009, 08:57   #2055
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Ben kesinlikle yaşayacağını düşünüyorum Mehmet Bey. Burada aspidistra, mor telgraf ( Tradescantia sp.), japon şemsiyesi ve kurdele çiçeği de hatta paşa kılıcı da olur, ayrıca şeflera veya aralya da deneyebilirsiniz. Neden yeriniz müsaitse bir kompozison yapmıyorsunuz? Harika ahşap işleri yaptığınızı biliyoruz. Şöyle bir çiçeklik modeline ne dersiniz?

Eklenti 59760
Çok teşekkürler Mine Hanım

Ficus nitida yaşar diyorsanız önceliğim onda olacak, bir de onu deneyeyim.İç mekan bitkilerinden daha çok, ağaç formunda dış mekan bitkilerini seviyorum, sokak benjamini ise son dönem favorim zaten.
İğne yapraklıları yaşatamadım orada.Bu sefer tekerlekli bir taban yapıp, ara ara güneşe de çıkaracağım sokak benjaminini.

Düşündüğünüz kadar iyi ahşap işleri yapamıyorum, bir de testereden korktum, büyük aletlerden uzak duruyorum Yalnız bu gönderdiğiniz örnek çok iyi oldu, tam da bu konum için böyle ahşap bir şey yapalım istiyordum.
Toprakla temas kısmını ise şöyle düşünmüştüm; bu sadece kabuk olacak, içinde plastik bir saksıda olacak bitki ama en üst yüzeyi kontraplakla kapatıp, üzerine beyaz çakıl sereceğim, içinde plastik olduğu görünmeyecek.Hem ahşap daha uzun ömürlü olur hem de içindeki bitkiyi değiştirmek kolay olur.

Eğer benjamini de beceremezsek, artık son çare şeflera

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön