View Single Post
Eski 20-01-2009, 21:18   #126
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Bugün öğlenden sonra beklediğim fideler geldi. Paketi aldığımda birinci şoku yaşadım. Paketin içinden 50 Adet beklerken 24 Adet fidecik çıktı. Fidecik diyorum çünki çilek ağacının 50 mm lik kısmına yerleştirirken bayağı zorlandım. Ayrıca yaprakların çoğu lekeli ve yanık gibi. Pek adam olacaklarını sanmıyorum.

Bugün perlitle uğraşmaktan resim çekemedim. Yarın resimlerini paylaşırım sizlerle.

Romantik Serseri avatarlı Mor Beyaz Botanik sahibi Cengiz Bey sipariş alırken miktar açısından sıkıntı yok demişti. Eksik gönderdiği fideler yerine bir not yazarak 100 Adet çilek tohumu gönderdiğini yazmış. Benim şu an tohumla uğraşacak vaktim olsa Mart ayını bekler adam akıllı fidelerle başlardım bu işe. Sağolsun ayrıca Kivi meyveside göndermiş hediye olarak ama yaşadığım hayal kırıklığını bu meyveler de gidermedi.

Şu an çilek ağacının yarısı fideli yarısı fidesiz toparladım ama bu seferde Perlit belası çıktı başıma. Perlitle uğraşmanın bu kadar zor olacağını bilseydim düşey boru çalışmayı yeni baştan düşünürdüm. Islatarak doldurduğum için pek zorlanmadım. Benim zorlanmam doldururken besin tankının içine dökülen taneciklerden kurtulmak oldu. Kurtulamadım da öylece bıraktım.

Pompanın girişine filtre koyarak çözümlemeye çalıştım ve pompayı çalıştırdım ama pompanın sesi pek hoşuma gitmedi. Ayrıca pompanın by-pass devresi ve her borunun ayrıca vanası olmasına rağmen, vanayı sızıntı miktardan biraz fazla açtığım zaman fide diktiğim borudan ziyade fidesiz olan ağacın orta bölümünde alttan yedinci çatalda taşma oldu. En alttaki çataldan taşsa borunun alt ucuna yerleştirdiğim süzgeç yeterince su geçirmiyor diyeceğim ama ortadan ve sadece tek bir çataldan taşma yapmasına bir anlam veremedim.

Zaten fidenin eksik gelmesine de sıkılmıştım. Gece taşma olmasın diye pompayı devre dışı bırakarak çalışmayı öylece bıraktım. Yarın salim kafa ile tekrar düşüneceğim. Belkide şimdilik erteleyeceğim çilek ağacını. Ya da sistemi komple boşaltıp yeni baştan kuracağım.

Düzenleyen Sarıcan : 13-06-2009 saat 08:24
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön