Sevgili Mehmet bey, reçeli eşim yaptı ama 1 dakika bile başından ayrılmadığım için gördüklerimi aynen aktarıyorum
Önce meyveler bir güzel yıkandı. Ardından meyveler tek tek boylamasına dörde bölündü.( yani sizin istediğiniz gibi tüm tüm yapmadık, kısmet olursa bir dahaki sefere o şekilde deneriz)
Bu arada kesilen meyvelerdeki çekirdekler ayıklandı.(avuç dolusu çekirdek çıktı). Ben ayıkladım ******.

.350 gr kadar olan meyveler dörde bölününce epey çoğaldı. Bir su bardağının yaklaşık 3/4 miktarda şekerle tencereye konan kamkatların üstü örtüldü. Meyve miktarı az olduğu için bu miktar şeker çok isabetli oldu. Yaklaşık 1 saat sonra şeker tamamen erimiş vaziyette kısık ateşe sürüldü. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde kaynayan reçele su bardağı su koyuldu. Bir 15 dakika daha bu şekilde kaynadı. Kabukların rengi iyice koyulaşıp tam turuncu rengi aldı. (Bu arada tencereyi ara sıra karıştırıp kaşıkla tadına sıkça bakıldı

.)
Sonra soğuması için kenara kaldırıldı. Çabuk tükeneceğini çok iyi bildiğimiz için içine limon suyu eklenmedi. Ayrıca içine herhangi bir aroma veren karanfil,vanilya
vb. bir şey eklemedik, çünkü kendi aroması zaten müthiş.
Keşke elimde 1 kilo meyve olsaydı da ölçüleri daha anlaşılır şekilde verebilseydim. Ama dediğiniz çok doğru. Ne yapıp edip kamkat fidanlarını çoğaltmak lazım.