merhaba,
Koparmayıp da üstünde kalınca, çok kalırsa tadı bozuluyor, bence olduysa koparın yeyin

Hemen yutmayıp ,ağızda uzun uzun çiğneyince, ekşi-tatlı tat iyice karışıyor, muhteşem oluyor.O sırada gözlerinizi kapamayı da unutmayın
Lonicera, bu durumda yapılacak şey ağaç sayısını arttırmak.Çekirdekler aslını verir, merak etmeyin ama meyve almanız biraz uzun sürer.Onun yerine turunç çekirdeği ekip kendi ağacınızdan aşı yapın, ikinci sene meyve yersiniz ne güzel.
Ben de bu reçel işini soracaktım, biz 2 senedir elimize yüzümüze bulaştırıyoruz.Reçeli deneyelim diye meyvenin tümünü yine araya verdik bu yıl.Geçen sene biz kendimiz denemiştik, bilemeyip çok kaynatmışız kamkatlar kurudu, büzüldü, yanmış gibi bir tat aldı, yiyemedik.
Bu sene hemen her meyvenin her türlü reçelini yapan anneanneme verdik, ondan gelen de aynı oldu, o da kabuğu kalın diye uzun uzun kaynatmış uyarmamıza rağmen

Bir tek eşimin annesine verdiklerimiz marmelat olarak geri geldi, marmelat güzel ama herhangi bir turunçgille de yapılabilirdi, kamkatları reçelden tüm tüm alıp yemek başka olsa gerek.
Siz nasıl yaptınız, tarif verebilir misiniz, bir de fotoğraf çekmek mümkün mü ?