Konu: Lithops
View Single Post
Eski 19-01-2009, 13:57   #314
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeynepdincer.k Mesajı Göster
Merhaba Malbman,
Ben sizin denemek istediğiniz yöntemi deniyorum. Yaklaşık iki ay önce lithopsumdaki kapsülden minicik tohumları önce ince bir tabaka torfa serpiştirdim. Salonda pencere önüne koydum. Gün aşırı spreyledim. Baktım bir ay sonra iğne başından küçük baş vermişler. Biraz daha irileşince başladım toprağa kum ilave etmeye. İnce dere kumumu genişçe çay süzgecinden üstlerine eleyerek serptim. İkinci ay biraz daha belirgin hale geldiler. Böylelikle gelişebildiklerini anladım. Kum ilavesini adım adım izleyeceğim. Taki köklenmenin daha yoğun ve sağlam olduğu noktaya kadar. Halen aynı konumda aynı bakımla devam ediyorum. Şu anda yeşil kafalar iğne başı büyüklüğünde seçilebiliyorlar. Yavaş büyümekteler ama inanılmaz zevkli. Bakalım sonunu getirebilecekmiyim.
Sayın zeynepdinçer, mesajınızı gözden kaçırmışım sanırım. Şimdi fark ettim. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Kum ilavesini ne kadar yapıyorsunuz? Üzerlerini tamamen örtecek kadar mı? Birazdan ben de sizin dediğiniz yöntemi uygulamaya başlayacağım. Yanlış anlamadıysam, tohumlar ilk çimlenene kadar yalnızca ince bir torf tabakasında duruyor değil mi?

Düzenleyen malbman : 19-01-2009 saat 15:28
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön