Konu: Hurma
View Single Post
Eski 19-01-2009, 13:45   #34
ilksenozturk
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
merhabalar;
ben de hurma ile ilgili konuşmalarınıza yeni katılıyorum;
deneyimlerini tarih ve boy ölçümüne göre not etmiştim onları sizlerle paylaşmak istedim.
ramazan ayında (eylül 2008)yediğimiz medine hurması çekirdeklerinden yaklaşık 10 tanesini çeşitli saksılara dikmiştim.
içlerinden sadece 1 tanesini ev içerisinde bulunan çiçeğimin dibine diktim. 1 hafta içerisinde filizlendi. şuan 28 cm boyunda iki yapraklı halde.(17 ocak 2009 ölçümü)
diğerlerini içerisinde başka bitki bulunmayan boş saksılara dikmiştim.aralık sonunda 1 cm büyüklüğünde olduğunu farkedip içeride bir saksıya aldım. 17 ocak 2009da ölçümünde 4cm boylanmıştı
balkonda duran diğer bir saksının da toprağını aldığımda hurma çekirdeğinin sadece aşağı doğru kök uzattığını , yukarı filiz vermediğini gördüm. onu da diğerleri gibi ev içine aldım.
evim saat 3'den itibaren güneş almaya başlıyor. ve sıcaklık 24-26 derece arasında. hurma çekirdeklerinin filizlenme koşullarının evde yetiştirmeye uygun olduğunu anladım(aynı tarihlerde dikilenlerden ev içindeki 28 cm olmuşken dışarıda olan 4 cm fakat tek koşul bu değildir ******)
resimlerini merak ederseniz paylaşabilirim.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön